Saturday, August 22, 2009

Honey Prawns


Udang untuk membuka selera Qilah yang cerewet makan (dan Aman yang memang sentiasa berselera)

Bahan-bahan : (Resepi dari Dayang Jack, myR)

400 g Udang Galah
3 ulas Bawang putih
1 biji Cili merah
3 cmb Madu (dibancuh dengan 60 ml air)
1/2 cmb Kicap
1 cmb Sos cili
2-3 biji Cili padi (diketuk)
1 cmb Jus lemon
Daun ketumbar

Cara menyediakannya :

1. Udang digaul dengan garam, kunyit & tepung jagung, perap selama 10 minit, goreng dan toskan
2. Kisar bawang putih dan cili merah
3. Tumis bahan kisar, masukkan madu, kicap, sos, jus lemon dan cili padi
4. Masukkan udang dan daun ketumbar, gaul rata, sedia dihidang !

No comments:

Post a Comment